Ce distribuiti atunci cand va conectati cu Facebook sau Google?

Este o modalitate mai rapida de a va conecta – si va scuteste de presiunea de a crea si a va aminti nenumarate nume de utilizator si parole diferite. Dar stii cu adevarat la ce te inscrii cand te conectezi?

Iata elementele de baza.

De ce sa folositi Facebook si Google pentru a va conecta la alte site-uri sau aplicatii?

Raspunsul usor aici este comoditatea. Folosind datele de conectare Facebook si Google va economiseste efortul de a urmari o gramada de nume de utilizator si parole diferite pentru fiecare aplicatie la care va conectati. (Pentru ca folosim cu totii nume unice si parole puternice pentru fiecare aplicatie a noastra … nu?) Deci, mai degraba decat sa ne amintim informatiile dvs. de conectare pentru aplicatii precum Pinterest, Etsy, Trip Advisor sau multe alte site-uri si aplicatii pe care le puteti vizita ocazional. , tot ce trebuie sa faceti este sa utilizati unul dintre datele de conectare pe care le cunoasteti deja pe de rost.

Un alt avantaj este siguranta. Cand utilizati Google sau Facebook pentru a va conecta, utilizati infrastructura de securitate si protocoalele acestor site-uri mari, ambele monitorizand contul dvs. si semnaland activitatea suspecta si avand capacitati de autentificare mai bune decat JoeShmo.com.

Dar ce se intampla daca parola dvs. este furata? Nu asta le ofera hackerilor acces la toate, in loc de un singur lucru?

Cand vine vorba de Gmail, parola dvs. este deja un fel de hacker in toate. Daca un actor rau intentionat primeste parola dvs. de e-mail, el poate solicita un link de resetare a parolei pentru orice aplicatii pe care le utilizati. Acesta va fi apoi trimis la e-mailul pe care tocmai l-a piratat. Asadar, utilizarea acreditarilor dvs. Google pentru a va conecta la alte aplicatii nu prezinta o noua amenintare de securitate dincolo de ceea ce este deja posibil pentru un hacker cu parola dvs.

Cum functioneaza?

In esenta, Google si Facebook va garanteaza. Cand alegeti sa va conectati la o aplicatie fie cu Google, fie cu Facebook, caseta de dialog de conectare care apare este de fapt furnizata de compania respectiva, nu de aplicatia pe care incercati sa o deschideti. V-ati introdus numele de utilizator si parola, iar site-ul raporteaza din nou aplicatiei spunand: „Da, cunoastem aceasta persoana si am confirmat ca este cine spune ea ca este. Puteti continua.”

Setarile aplicatiei Facebook afiseaza o lista de site-uri si aplicatii conectate la contul dvs. si la ce informatii au acces. Facebook

Ce informatii ofera aceste aplicatii?

Cel putin, Facebook partajeaza orice este in profilul dvs. my.desktopnexus.com public, cum ar fi numele dvs.



  • lufthansa
  • ramona olaru
  • jean claude van damme
  • martori bord
  • rochii de vara
  • love
  • desene de craciun
  • ghiocei
  • charm
  • google translate english
  • te iubesc
  • dedeman suceava
  • galuste cu prune
  • vanzari auto
  • moldova
  • eurosport player
  • adobe flash player
  • imm invest
  • mediaklikk
  • word counter





si fotografia de profil. Google preda, de obicei, fie adresa dvs. de e-mail, fie, pe masura ce dispozitivul mobil devine din ce in ce mai important, numarul dvs. de telefon, oferindu-le persoanelor din aplicatie posibilitatea de a va contacta daca au nevoie.

Dar ambele ar putea oferi mai multe informatii decat atat.

De exemplu, Trip Advisor isi foloseste prietenii de pe Facebook pentru a va arata unde au calatorit oamenii pe care ii cunoasteti si ce hoteluri si atractii au recenzat.

Daca va conectati la Uber cu Google, compania partajeaza informatiile dvs. Google Wallet pentru plati usoare. Doodle. com, un site de programare, solicita acces la calendarele dvs.

Cum puteti controla ce informatii sunt partajate?

Facebook face destul de usor acordarea sau blocarea accesului la anumite tipuri de informatii.

Cand va conectati la o aplicatie cu Facebook, exista o optiune pentru „Editati informatiile pe care le furnizati.” Daca faceti clic pe link, se deschide o lista de permisiuni, inclusiv lista prietenilor, ziua de nastere, aprecierile si adresa de e-mail. Puteti verifica sau debifa fiecare parte a datelor pentru a decide daca sa le distribuiti sau nu. Singurul pe care nu il poti debifa este profilul tau public.

Facebook va permite sa alegeti ce informatii, pe langa profilul dvs. public, sa le partajati cu aplicatii si site-uri terte la care va conectati folosind datele de conectare Facebook. Facebook Google nu are aceeasi cantitate de flexibilitate, cel putin inca nu. De obicei, furnizorii de aplicatii decid ce informatii vor solicita Google si, in majoritatea cazurilor, puteti vedea ce este partajat, dar nu puteti face multe in acest sens. Este un fel de propunere totul sau nimic.

Dar unele site-uri si aplicatii incep sa adauge capacitatea de a alege cirese. Doodle, de exemplu, nu solicita accesul calendarului in fata, ci incepe mai degraba cu informatiile de profil si adresa de e-mail la inscriere si trimite ulterior o cerere separata pentru gestionarea calendarelor, pe care le puteti permite sau refuza. Aplicatiile Orbtiz si Etsy pentru Android descompun, de asemenea, permisiunile pe baza necesitatii de a sti.

Din ce in ce mai mult, aplicatiile faciliteaza controlul precis al permisiunilor pe care le acordati atunci cand va conectati utilizand contul dvs. Google.

Pentru a examina o lista de aplicatii si site-uri terte care sunt conectate la contul dvs. Google, accesati sectiunea „Conectare si securitate” din Contul meu. Ca si in cazul Facebook, puteti – si ar trebui, periodic – sa parcurgeti si sa eliminati orice aplicatii pe care nu le mai folositi. paper.li Dar, spre deosebire de Facebook, nu puteti obtine detalii despre ce detalii sunt partajate si care sunt pastrate private.