10 tipuri diferite de ursi: tot ce trebuie sa stiti despre mamiferele uriase

Ce sa faci cand un urs ataca

Daca intalnesti un urs care face miscari agresive, asta trebuie sa faci pentru a-ti salva viata, conform Serviciului Parcului National.

Ursii sunt mamifere care apartin familiei Ursidae.

Pot avea o lungime de pana la patru picioare si aproximativ 60 de lire sterline pana la opt picioare lungime si mai mult de o mie de lire sterline. Se gasesc in America de Nord, America de Sud, Europa si Asia.

Ursii sunt de obicei solitari, cu exceptia mamelor cu pui. Au gheare neretrabile, cozi scurte si un simt al mirosului excelent.

Desi exista doar opt specii de ursi, exista mult mai multe subspecii,

In medie, ursii pot trai pana la 25 de ani in salbaticie si pana la 50 de ani in captivitate. Sase specii, inclusiv ursul polar si panda gigant, sunt incluse pe Lista Rosie IUCN ca fiind amenintate sau vulnerabile.

Iata zece tipuri diferite de ursi.

1. Ursul Polar

Un urs polar trage miscari de yoga pe un lac inghetat din Svalbard, Norvegia. 28/11/19 – fotografie fisier. (Credit: SWNS)

Ursii polari sunt clasificati ca mamifere marine. Sunt, de asemenea, cele mai mari mamifere terestre carnivore de pe Pamant. Isi petrec cea mai mare parte a vietii pe gheata de mare din Oceanul Arctic. Pielea de sub blana ursului polar este de fapt neagra; acest negru este evident doar pe nas. Au o lungime de aproximativ sapte pana la opt picioare, masurata de la nas pana la varful cozii lor foarte scurte. Ursii polari masculi sunt mult mai mari decat femelele. Un mascul mare poate cantari mai mult de 1.700 de lire sterline, in timp ce o femela mare are aproximativ jumatate din dimensiune (pana la 1.000 de lire sterline). Au un strat gros de grasime corporala si un strat hidrofug care le izoleaza de aerul rece si de apa. Ursii polari isi petrec peste jumatate din timp vanand alimente. Considerate inotatori talentati, dieta lor consta in principal din foci inelate si cu barba, deoarece au nevoie de cantitati mari de grasime pentru a supravietui. Ursul polar a evoluat acum unul pana la trei milioane de ani de la ursul brun. Datorita pierderii continue si potentiale a habitatului lor de gheata marina, rezultata din schimbarile climatice, ursii polari au fost inclusi in specia amenintata in SUA in baza Legii privind speciile pe cale de disparitie in mai 2008.

2. Ursul Grizzly

In acest 6 iulie 2011, un urs grizzly se plimba langa Lacul Beaver din Parcul National Yellowstone, Wyo. (AP Photo / Jim Urquhart, File)

Ursul grizzly este o subspecie nord-americana a ursului brun. Grizzlies sunt de obicei maronii, desi blana lor poate parea a fi cu varf alb sau gri, dandu-le numele lor. Ursii Grizzly sunt protejati prin lege in Statele Unite continentale – nu in Alaska – desi au existat unele incercari controversate de a elimina aceste protectii in ultimii ani. De obicei, cantaresc pana la 800 de kilograme si tind sa fie animale solitare – cu exceptia femelelor si a puiilor lor. Ursii Grizzly sunt pradatori puternici, de top din lantul alimentar. Cu toate acestea, o mare parte din dieta lor consta din nuci, fructe de padure, fructe, frunze si radacini. Ursii mananca si alte animale, de la rozatoare pana la elan. In ciuda dimensiunilor impresionante, grizzlies-urile au fost alergate cu o viteza de 30 mph. Aceste animale au nevoie de mult spatiu – raza lor de acasa poate cuprinde pana la 600 de mile patrate.

3. Ursul Panda

Panda Xing Er din noua incinta din gradina zoologica din Copenhaga, miercuri, 10 aprilie 2019 – fotografie de fisier. (Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix prin AP)

Pandele – o comoara la nivel mondial – sunt cunoscute pentru haina lor alb-negru distinctiva. Panda traieste in principal in paduri temperate, in muntii din sud-vestul Chinei, unde subzista aproape in totalitate din bambus. Ei trebuie sa manance in jur de 26 pana la 84 de kilograme de ea in fiecare zi, in functie de ce parte din bambus mananca. Ei isi folosesc oasele marite ale incheieturii care functioneaza ca degetele mari opozabile. In timp ce un panda nou-nascut are aproximativ dimensiunea unui bat de unt, femelele pot creste pana la aproximativ 200 de kilograme. Barbatii pot creste pana la aproximativ 300 de kilograme ca adulti. In ciuda volumului lor, acesti ursi sunt alpinisti excelenti.

4. Ursul Soarelui

Un urs soare malayan care se odihneste pe stanca intr-o gradina zoologica – fotografie de fisier (iStock)

Cunoscut si sub numele de urs miere pentru dragostea de miere, Ursul Soare este cel mai mic, cel mai putin cunoscut si unul dintre cele mai rare dintre toate speciile de ursi. Ursii Soare sunt reclamati si traiesc o viata insulara in padurile dese de campie din Asia de Sud-Est. Soarele poarta numele din peticul auriu sau alb in forma de baveta de pe piept, despre care legenda spune ca reprezinta soarele care rasare. Ursii soare cresc pana la aproximativ jumatate din marimea unui urs negru american. Si, in mod ironic, sunt nocturne. Acestia poarta cherestea prin paduri noaptea, gustand fructe, fructe de padure, radacini, insecte, pasari mici, soparle si rozatoare. Au un simt al mirosului excelent si gheare extrem de lungi. Colectarea datelor despre ursii de soare este dificila. Tarile lor natale se pierd rapid in urma defrisarilor, braconierii ii vaneaza fara mila pentru partile corpului si blana, iar unii fermieri ii ucid la vedere pentru ca mananca adesea recolte. www.list-bookmarks.win Femelele adulte sunt, de asemenea, frecvent ucise, astfel incat puii lor pot fi luati si crescuti ca animale de companie.



  • meteo romania
  • ucraina
  • porn comics
  • burger king
  • calendar ortodox 2021 iunie
  • world of tanks
  • oferta lidl
  • casa rusu
  • catavencii
  • constitutia romaniei
  • portal sm
  • olx suceava
  • answer
  • ihunt
  • distanta rutiera
  • fan courier awb
  • ceas dama
  • download minecraft
  • dasha
  • buna ziua brasov




5. Ursul Andin

Ursul andin (Tremarctos ornatus) in picioare langa iaz, cunoscut si sub numele de ursul cu ochelari – fotografie de fisier (iStock)

Ursul andin cu ochelari este singura specie de urs din America de Sud. Se confrunta cu un viitor incert din cauza pierderii habitatului. Acesti ursi sunt alpinisti excelenti. Ursii cu ochelari sunt, in general, timizi, pasnici si evazivi, evitand contactul cu oamenii. Acestea sunt de obicei solitare, dar ocazional pot fi gasite in concentratii relativ mari atunci cand produsele alimentare preferate sunt abundente. Marimile populatiei estimate recent pentru majoritatea zonelor sunt mici, cu o estimare totala pentru Anzii de Nord cuprinsa intre 6.000 si 10.000 de indivizi. Principalele amenintari la adresa ursilor cu ochelari din intreaga regiune sunt vanatoarea, pierderea si degradarea habitatului.

6. Ursul negru din America de Nord

Un urs negru este prezentat in aceasta fotografie fara date, oferita de Departamentul pentru Viata salbatica si pescuit al statului Louisiana, 10 martie 2016 – fotografie de fisier. (REUTERS / Departamentul statului Louisiana pentru viata salbatica si pescuit / Fisa prin Reuters)

Ursii negri sunt cei mai cunoscuti si obisnuiti ursi din America de Nord. Ei traiesc de obicei in paduri si sunt alpinisti excelenti, dar se gasesc si in munti si mlastini. Ursii negri vor manca aproape orice. Desi sunt animale solitare, ursii negri umbla pe teritorii intinse. La sosirea iernii, ursii negri petrec sezonul latent in vizuini, hranindu-se cu grasime corporala pe care si-au acumulat-o mancand devorat toata vara si toamna.

7. Ursul cu fata scurta

Un urs cu aspect neobisnuit, ursul acum disparut cu fata scurta, un animal din ultima era glaciara, sta in iarba adanca de pe malul stancos al unei zone umede preistorice din America de Nord. Redare 3D. (iStock)

Primul lucru de stiut despre ursul cu fata scurta este ca este disparut. Ursul cu fata scurta a fost initial cel mai mare si mai puternic carnivor terestru din America de Nord in timpul erei glaciare. Poate ca a cantarit peste cateva mii de lire sterline si a inaltat cel putin 11 picioare in picioare. Cunoscut drept cel mai rapid alergator care a trait vreodata, ursul cu fata scurta a cutreierat pamantul cu aproximativ 500.000 pana la 2 milioane de ani in urma si ar fi fost cel mai mare si mai puternic mancator de carne de pe uscat la acea vreme, spun oamenii de stiinta.

8. Ursul negru asiatic

Ursii negri asiatici sunt vazuti la Centrul de salvare a ursilor din Vietnam din Parcul National Tam Dao, la nord de Hanoi, 14 mai 2009 – fotografie de fisier. (REUTERS / Kham)

Ursii negri asiatici sunt de dimensiuni medii si au un aspect negru, cu botul si urechile usoare. Ursii negri asiatici traiesc predominant in zonele impadurite – in special in dealuri si zone muntoase – in sudul Asiei. Ursii se culca pentru somnul de iarna in partile nordice ale ariei lor. S-a raportat ca ursii negri asiatici se hranesc cu o gama larga de alimente, inclusiv fructe, cuiburi de albine, insecte, nevertebrate, vertebrate mici si carii. Ocazional, ucid animale domestice, dar nu se cunoaste gradul in care prada mamifere salbatice cu copite. Ursul negru asiatic este listat ca fiind vulnerabil de catre Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii si Resurselor Naturale (IUCN).

9. Ursul brun

Un urs brun este vazut intr-un adapost pentru ursi in satul Berezivka de langa Zhytomyr, Ucraina 15 august 2017 – fotografie de fisier. (REUTERS / Gleb Garanich)

Ursul brun traieste in padurile si muntii din nordul Americii de Nord, Europa si Asia. Acesti uriasi omnivori sunt de obicei animale solitare, cu exceptia femelelor si puiilor lor, dar uneori se aduna. Intalnirile dramatice pot fi vazute in locurile de pescuit din Alaska, cand somonul inoata in amonte pentru reproducerea de vara. In acest sezon, zeci de ursi bruni se pot aduna pentru a sarbatori pestele. In toamna, un urs brun poate manca pana la 90 de kilograme de mancare in fiecare zi si poate cantari de doua ori mai mult inainte de hibernare decat in ​​primavara. Desi ursii bruni sunt pradatori de varf ai lantului alimentar, o mare parte din dieta lor consta din nuci, fructe de padure, fructe, frunze si radacini. La fel ca alte subspecii, ursii bruni mananca si alte animale, de la rozatoare pana la elan. In ciuda dimensiunilor lor enorme, ursii bruni sunt extrem de rapizi, fiind ceasori la viteze de 30 mph.

10. Ursul lenes

Urs lenes – fotografie de fisier. (iStock)

Ursii lenesi, la fel ca lenesii, au haine negre prafuite; botnite palide, cu parul scurt; si gheare lungi, curbate, pe care le folosesc pentru excavarea termitelor si furnicilor. Ursilor lenesi adulti le lipseste cei doi dinti din fata. Datorita dietei lor de insecte si fructe, premolarii si molarii lor sunt mai mici decat cei ai altor ursi, dar au canini mari de folosit pentru aparare. Se crede ca picioarele lor sunt rotite spre interior pentru a creste eficienta saparii. Acesti ursi traiesc intr-o varietate de paduri uscate si umede si in unele pajisti inalte. Gama lor include India, Sri Lanka si sudul Nepalului. Aproximativ 20.000 sau mai putini ursi lenesi raman in salbaticie. Cu toate acestea, nu a fost efectuat un sondaj fiabil pe scara larga al populatiei. Se estimeaza ca populatia lor a scazut cu 30 pana la 49% in ultimii 30 de ani, in principal din cauza pierderii habitatului,

La acest raport au contribuit World Wildlife Foundation, National Geographic, National Wildlife Federation, Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Institute, Canadian Museum of Nature, International Association for Bear Research and Management si Bear of the World. www.pawn-bookmarks.win